Ve věku 78 let zemřel Karel Knesl

4. 9. 2020

Ve věku 78 let zemřel Karel KneslVe věku 78 let zemřel Karel KneslVe věku 78 let zemřel někdejší reprezentant Karel Knesl, trojnásobný vítěz československé ligy a držitel stříbrné medaile z olympiády v Tokiu v roce 1964.

Rodák z jihomoravské Pustiměře hrál v mládeži za TJ Gottwaldov. Ve svých dvaceti letech se stal posilou pražské Dukly, se kterou získal tři mistrovské tituly a zařadil se mezi jednu z legend tohoto dejvického klubu. Čtyři a půl roku poté hrál v pražské Slavii. Prvoligovou kariéru ukončil jednou sezónou ve Škodě Plzeň. Následně ještě hrál v Českých Budějovicích. Technický vybavený stoper byl též velmi dobrý ve hře hlavou. V československé lize sehrál 131 zápasů a vstřelil 5 branek.

Z OH 1964 v Tokiu si přivezl stříbrnou medaili. V reprezentačním týmu ale nastoupil pouze do 1 utkání. Stalo se tak v roce 1966 v Praze proti Sovětskému svazu. Při porážce 1:2 vystřídal na závěrečných jedenadvacet minut Jozefa Bombu.