Slavnostní oběd s jubilanty v hotelu Don Giovanni

11. 12. 2019

Slavnostní oběd s jubilanty v hotelu Don GiovanniSlavnostní oběd s jubilanty v hotelu Don Giovanni

Druhá letošní oslava kulatých narozenin bývalých fotbalových reprezentantů se uskutečnila v pražském hotelu Don Giovanni. Na pozvání Nadace fotbalových internacionálů se jí zúčastnili Karel Dvořák slavící sedmdesátiny a tři čerství padesátníci: Martin Hašek, Jan Suchopárek a Radim Nečas.

Karel Dvořák byl fotbalovým obráncem, s Duklou Praha a Zbrojovkou Brno získal mistrovské tituly. V lize odehrál 287 utkání a dal 16 gólů. Za československou reprezentaci nastoupil v jedenácti zápasech.

Martin Hašek prožil úspěšná léta ve Spartě, Slovanu Liberec a Příbrami, působil i v Austrii Vídeň a Dynamu Moskva. Za reprezentaci hrál tento fotbalový záložník ve 14 utkáních. Do října trénoval tým Bohemians Praha.

Obránce Jan Suchopárek prožil nejlepší léta ve Slavii Praha, se kterou vyhrál v roce 1996 ligový titul. Byl také členem týmu, který ve stejném roce získal na ME v Anglii stříbro. Celkově nasbíral 61 reprezentačních startů. Působil i ve francouzském Racingu Strasbourg. Nyní je trenérem reprezentace hráčů do 19 let.

Radim Nečas je odchovancem Baníku Ostrava, poté působil například ve Slavii Praha, FK Jablonci či Slovanu Bratislava. Nastoupil ke čtyřem reprezentačním zápasům a nyní působí jako hlavní trenér divizního Tatranu Rakovník.