Rozloučení s Rudolfem Kučerou

27. 5. 2024

Rozloučení s Rudolfem KučerouRozloučení s Rudolfem Kučerou

Fotbalová veřejnost se v pátek rozloučila s legendárním útočníkem pražské Dukly a československé reprezentace Rudolfem Kučerou, který po těžké nemoci zemřel ve věku 84 let.

Jeho kariéra bohužel trvala jen několik let, kvůli operaci menisku přišel o jistou nominaci na mistrovství světa 1962 v Chile, odkud se jeho reprezentační spoluhráči vrátil s titulem vicemistrů. Na podzim 1963 ho v utkání tehdejšího Poháru mistrů evropských zemí proti Górniku Zabrze po střetu s polským stoperem Oslizlem postihlo těžké zranění hlavy, které předčasně ukončilo jeho slibně se rozvíjející kariéru v pouhých 23 letech.
Za národní tým stihl v letech 1961-1963 proto odehrát jen sedm utkání a vstřelit v nich tři branky.

Poslední sbohem mu přišli dát někdejší spoluhráči ze slavné éry armádního týmu z Julisky, se kterým získal čtyři mistrovské tituly, Jan Brumovský, Josef Jelínek a Ján Geleta. Dorazili i jejich následovníci v červenožlutém dresu Duklu a samozřejmě také současné vedení klubu, který v minulých dnech po šesti letech postoupil do nejvyšší soutěže.

Nadaci fotbalových internacionálů zastupoval její výkonný ředitel Václav Tichý.