Před utkáním s Anglií proběhlo setkání internacionálů

13. 10. 2019

Před utkáním s Anglií proběhlo setkání internacionálůPřed utkáním s Anglií proběhlo setkání internacionálůJeště před kvalifikačním zápasem reprezentačního A týmu proti Anglii došlo v pražském hotelu Don Giovanni k setkání fotbalových internacionálů starších 60 let.

Na padesát významných fotbalových osobností jako Viktor, Panenka, Lála, Jelínek, Rott a další si společně připomnělo největší milníky české, respektive československé fotbalové historie. Po úvodním slově výkonného ředitele Martina Říhy a předsedy správní rady Antonína Panenky se slova ujal i předseda FAČR Martin Malík. Zdůraznil, že si vědomuje přínos podobných akcí, které jednak připomínají a oceňují slavnou fotbalovou minulost a zároveň jsou v mnohém inspirací i pro fotbalovou přítomnost.

Setkání se zúčastnil i generální sekretář AC Sparta Praha Dušan Žovinec a místopředseda představenstva SK Slavia Praha Tomáš Syrovátka. Při té příležitosti věnoval Karel Nepomucký slávistickému muzeu pamětní desku z cesty Slavie do USA, která se uskutečnila v 60. letech.

Po téměř tříhodinovém setkání se bývalí reprezentanti přesunuli na kvalifikační utkání Česká republika - Anglie, které reprezentanti současní dokázali zvrátit na svou stranu a zvítězit 2:1. Byla to tak více než zdařilá tečka za povedeným setkáním.