Na EURO 2024 v nových dresech

28. 3. 2024

Na EURO 2024 v nových dresechNa EURO 2024 v nových dresech

Česká reprezentace představila v Praze nové dresy, v nichž vyrazí na letní EURO 2024. První sada zůstává červená, druhá bílá, znak se posunul doleva. Novinkou je pár detailů. Národní tým se tak zařadil k zemím, které budou i na šampionátu v Německu ctít tradici a nepřipravily fanouškům žádné překvapivé experimenty.

Fotbalisté až do úterního přípravného utkání s Arménií (2:1) reprezentovali v dresech, které představili v září 2022. Novinkou byl tehdy zvětšený znak se lvem na prsou u domácí červené sady.

Svěřenci Ivana Haška budou ctít i nadále tradiční barvy. Z dresů od firmy Puma zmizely tištěné ostré bílé límečky, místo nich vynikne široký modrý lem kolem krku ve tvaru půlkruhu. Novinkou je také jeden vodorovný pruh na zádech. Díky odlišným podtiskům nejsou žádné dva dresy stejné.

"Hlavně si přeji, aby dresy byly vítězné. Každopádně se mi na nich líbí detaily, jako třeba to, že na každém dresu budou symboly lva rozmístěny trochu jinak, a každý dres tak bude originál," prohlásil během oficiálního představení kouč Hašek.

"Česká reprezentace nejčastěji nastupovala v trikolóře a je správné, že se této tradice držíme. Zároveň dres obsahuje české symboly, a národní tým tak bude na EURO 2024 hrdě reprezentovat celé Česko," zdůraznil předseda FAČR Petr Fousek.

Největší rozruch fotbalisté způsobili, když v listopadu 2019 uvedli venkovní sadu v zelené barvě lipového listu svobody, někomu připomínající spíše limetkovou. Tato varianta vyvolala i kritické reakce veřejnosti.