Michal Horňák dovršil padesátku

28. 4. 2020

Michal Horňák dovršil padesátkuMichal Horňák dovršil padesátkuVicemistr Evropy z roku 1996, který momentálně působí u reprezentační osmnáctky s Janem Suchopárkem, slaví dnes 28. dubna padesáté narozeniny.

Horňák je rodákem ze Vsetína, kde s fotbalem začínal. V lize začal působit v roce 1988 v dresu Sparty, v níž setrval až do roku 2001 s výjimkou jednoho roku stráveného v Chebu. Jde o jednu z nejvýraznějších tváří novodobé historie letenského klubu, vždyť se Spartou slavil celkem deset mistrovských titulů! Dalšími štacemi byly LASK Linz a Opava.

Za reprezentaci odehrál úctyhodných 38 zápasů, nejvýraznější úspěch je samozřejmě již zmíněné stříbro na ME 1996 v Anglii. Michal Horňák byl pevnou součástí obrany úspěšného celku spolu s Janem Suchopárkem, Miroslavem Kadlecem nebo Karlem Radou.

V současné době je hlavním trenérem sparťanského B týmu a asistentem u reprezentace U18. Dříve působil i v Teplicích a ve Vlašimi.