Čtyři srpnoví jubilanti - Bičovský, Pauřík, Vácha a Šmejkal

1. 9. 2020

Čtyři srpnoví jubilanti - Bičovský, Pauřík, Vácha a ŠmejkalČtyři srpnoví jubilanti - Bičovský, Pauřík, Vácha a ŠmejkalLetošního srpna oslavili významná jubilea hned čtyři bývalí reprezentanti. Sedmdesátku Přemysl Bičovský a Miroslav Pauřík, padesátku Karel Vácha a Daniel Šmejkal.

Přemysl Bičovský (*18. srpna 1950) je bývalý pětačtyřicetinásobný reprezentant Československa a prvoligový hráč Teplic a Bohemians, později úspěšný trenér. Se 130 góly je členem Klubu ligových kanonýrů (106 vstřelil v československé, 24 v rakouské lize)Byl členem československé fotbalové reprezentace v letech 1970–1975 a 1980–1983, v jejím dresu nastřílel 11 branek. Stabilním členem reprezentace byl zejména v letech 1973–1975, kdy sehrál nepřetržitou sérii 26 mezistátních zápasů. Dnes žije v Teplicích.

Obránce Miroslav Pauřík (*8. srpna 1950) od
ehrál v nejvyšší československé soutěži 232 utkání a vsítil v nich 3 góly. V lize nastoupil poprvé v sezóně 1974/75 a zahrál si za Třinec a většinovou část kariéry za Slavii. Za reprezentaci odehrál 4 zápasy v roce 1977.

Útočník Karel Vácha (*2. srpna 1970) největší část své profesionální kariéry odehrál za českobudějovické Dynamo. Je nejlepším střelcem (55 gólů) a hráčem s třetím nejvyšším počtem prvoligových startů (180) v historii tohoto klubu. Svého jediného reprezentačního startu se ale dočkal v době působění v pražské Slavii, kdy 6. září 1997 nastoupil ke kvalifikačnímu utkání na Mistrovství světa 1998 proti Faerským ostrovům.

Třetím jubilantem spojeným se Slavií je bývalý záložník Daniel Šmejkal (*28. srpna 1970). Za národní tým odehrál celkem 10 utkání a vstřelil 3 branky (Francii, Maltě a Slovensku). V lize odehrál 196 zápasů, ve kterých dal 17 gólů. V dnešní době je profesionálním trenérem, nejvýraznější stopu zanechal v FK Teplice, které vedl přes dvě sezony v první lize.

K dovršeným jubileím všem blahopřejeme!