Zemřel Jiří Tichý-bylo mu 82 let

29.8.2016

Smutná zpráva přišla z rodiště manželky Jiřího Tichého z Podivína na Břeclavsku. Ve věku 82 let tam v pátek zemřel bývalý vynikající reprezentant a stříbrný stoper z Chile.

Jiří Tichý začínal s fotbalem jako útočník v místě svého rodiště v Jenči u Prahy. V Praze hrál také za SK Dejvice a Aritmu Vokovice. Svůj první ligový titul získal v roce 1959 v dresu ČH Bratislava (1954-63). Další dva ligové tituly přidal v letech 1965 a 1967 s týmem Sparty, kam přestoupil v roce 1963. Celkem odehrál v nejvyšší soutěži 300 utkání.

Ji_Tich_1962b

Po skončení hráčské kariéry pokračoval ve Spartě jako asistent trenérů Navary, Uhrina, Krause či Hložka. Věnoval se také sparťanským žákům a dorostencům. V roce 1995 se odstěhoval do Podivína, kde působil jako trenér v tamním Slavoji. V roce 2011 byl uveden do Síně slávy českého fotbalu.

Za reprezentaci nastoupil v letech 1957-64 v 19 zápasech, neskóroval. Zúčastnil se ME 1960 (3. místo), do hry ale nezasáhl. Na MS 1962 v Chile (2. místo) nastoupil ve finále, kde nahradil zraněného Lálu.

Nadace fotbalových internacionálů vyjadřuje hlubokou soustrast rodině a blízkým. Čest jeho památce!