Vladimír Mokrohajský oslavil osmdesátku

Poslední květnové pondělí si Nadace fotbalových internacionálů plnila příjemnou povinnost a na slavnostním obědě v restauraci Erpet gratulovala Vladimíru Mokrohajskému k jeho osmdesátinám.

Mezi gratulanty nechyběli na pražském Smíchově bývalí spoluhráči František Valošek, Rostislav Vojáček, Zdeněk Šreiner, Lubomír Knapp nebo Pavol Michalík a samozřejmě také zástupci nadace Antonín Panenka a Roman Hrubeš. Ještě než se všichni zúčastnění vydali společně shlédnout utkání legend Česko-Německo, převzal Vladimír Mokrohajský z rukou předsedy správní rady nadace Antonína Panenky dárky ke svému jubileu.

Vladimír Mokrohajský, spolehlivý brankář, začínal svoji kariéru ve Spartaku Myjava. Jeho cesty vedly dále přes Křídla vlasti Olomouc, Spartak Hradec Králové až do Baníku Ostrava, kde hráčsky působil od roku 1958 do 1973. Po skončení kariéry pokračoval v Baníku jako trenér dorostu, následně jako asistent u A-mužstva, vyzkoušel si i trenérské angažmá v Železárnách Prostějov, Frýdku-Místku, Porubě a Vítkovicích. V současnosti se věnuje práci s mládeží v Baníku Ostrava.

Vladimír Mokrohajský má na svém kontě 250 ligových utkání a jeden start za národní tým v roce 1963 v Praze proti NDR.