Smutná zpráva-zemřel Luděk Macela

16.6.2016

Dlouholetý hráč Dukly Praha a československé reprezentace Luděk Macela zemřel v noci na čtvrtek ve věku 65 let po dlouhé a těžké nemoci.

Jeho sportovní fotbalová kariéra byla spjata s Duklou Praha, za kterou v letech 1972-1982 nastoupil ve 277 utkáních a vstřelil 12 gólů. Byl mistrem ligy 1977, 1979 a 1982. Získal také Československý pohár. V letech 1982-1985 okusil zahraniční angažmá v německém SV Darmstadt. Po návratu pak působil jako hráč i funkcionář v SK Černolice. Pět let také působil jako předseda komice rozhodčích a delegátů. Od roku 2011 do 2014 byl výkonným ředitelem Nadace fotbalových internacionálů.

macela_ludek

V reprezentaci nastoupil v 8 zápasech, dalších 17 startů si připsal v olympijském výběru. Jako kapitán dovedl v roce 1980 v Moskvě tým olympioniků k historickému zlatu pro ČSSR.

Luděk Macela patří do Síně slávy Dukly Praha a jako výborného kamaráda a skvělého člověka si ho budou pamatovat určitě nejen fotbalisté Dukly.

Nadace fotbalových internacionálů vyjadřuje hlubokou soustrast pozůstalým.