Smutná zpráva na konec roku

18.12.2017

Velmi smutná zpráva zasáhla na konec roku celý český fotbal. Ve věku 67 let zemřel někdejší trenér fotbalové reprezentace Josef Pešice.

S fotbalem začínal ve Štěchovicích, na vojně hrál za VTJ Tábor. V první lize oblékal čtyři sezóny dres Sparty Praha (1971-75), následně Zbrojovky Brno (1975-78), s níž v posledním roce svého působení získal pod vedením trenéra Josefa Masopusta mistrovský titul. Od roku 1978 pak působil až do roku 1984 v pražské Slavii. Celkem odehrál v nejvyššší soutěži 327 utkání a vstřelil 55 gólů.

Josef_Peice

Po skončení hráčské kariéry zůstal u fotbalu jako trenér. Vedl mládežnické týmy Sparty Praha, byl asistentem i trenérem ve Slavii Praha, trénoval dále i FK Jablonec, FK Teplice i kostarický SC Cartaginés. Hmatatelnou trenérskou stopu zanechal i v kyperském AEL Limassol. V roce 2013 se stal dočasným koučem české reprezentace, kterou dovedl ke třem výhrám ve třech zápasech. Vedl také mládežnické reprezentační výběry a působil jako asistent u současné reprezentace do 21 let.

Nadace fotbalových internacionálů vyjadřuje všem pozůstalým hlubokou upřímnou soustrast.