Šedesátiny oslavili Jan Berger a Stanislav Pelc

Na začátek prosince si předseda správní rady nadace a čerstvý sedmašedesátník Antonín Panenka pozval do restaurace Erpet na pražském Smíchově další dva oslavence z řad bývalých fotbalových reprezentantů, aby jim kromě gratulace předal i tradiční zlaté pamětní prsteny.  Koncem října, resp. koncem listopadu oslavili totiž své šedesáté narozeniny Stanislav Pelc a Jan Berger.

Stanislav Pelc začínal svoji fotbalovou kariéru v Sokole Skorotice a ve Spartaku Ústí nad Labem. V první lize hrál tento technický záložník za Duklu Praha v letech 1975 až 1986. Ve 240 ligových utkání vstřelil 63 gólů. Mistrem ligy se stal v letech 1977, 1979 a 1982. V letech 1986 až 1988 okusil i zahraniční angažmá v kyperském EPA Larnaka a poté i v několika regionálních rakouských klubech. Hráčskou kariéru ukončil v roce 1997 v MFK Ústí nad Labem. Svůj reprezentační debut si odbyl v březnu 1982 v Mar de Plata v utkání s Argentinou (0:0). Poté reprezentoval ještě dvakrát.

Pelc60

Jan Berger tvůrce hry s vynikající kopací technikou začínal s fotbalem v TJ Břevnov. V prní lize hrál za Škodu Plzeň (1976-78), Duklu Praha (1978-80) a Spartu Praha (1980-86). Mistrem ligy se stal v letech 1979, 1984 a 1985. Ve 241 ligových utkání dal 43 gólů. V roce 1983 odmítl nabídku slavného Realu Madrid. Ve složité době, kdy jedinou možností k přestupu byla emigrace, dal před lákavou nabídkou přednost rodině. V letech 1986 až 2002 hrál pak v několika klubech ve Švýcarsku. Za reprezentaci nastoupil ve 30 zápasech a vstřelil 3 góly. Má bronz z ME 1980 a zlatou olympijskou medaili z Moskvy z téhož roku. Účastnil se i MS 1982.

Berger60

Dobias

Mezi čerstvé šedesátníky zavítal i Karol Dobiáš. Předseda správní rady nadace Antonín Panenka mu při této příležitosti předal stříbrnou pamětní minci z kolekce Československé fotbalové legendy vydávaná Českou mincovnou.