Otakar Dolejš obdržel čestné členství v nadaci

3. září 2014 se při mezinárodním přátelském utkání ČR-USA dočkal bývalý dlouholetý výkonný ředitel nadace Otakar Dolejš významného ocenění.

_TAU3010

Na hrací ploše stadionu na Letné se o poločasové přestávce nejdříve sešel s Čestným generálním sekretářem asociace Ing. Rudolfem Baťou, jemuž k sedmaosmdesátým narozeninám přišli poblahopřát PhDr. Marcel Chládek, MBA-ministr školství, mládeže a tělovýchovy a Mgr. Rudolf Řepka-současný generální sekretář fotbalové asociace, aby následně z rukou ministra školství, generálního sekretáře asociace, dále předsedy správní rady nadace Antonína Panenky a člena správní rady nadace JUDr. Jaroslava Přečka převzal dárky za svůj celoživotní přínos Nadaci fotbalových internacionálů. K dárkovému koši, reprezentačnímu dresu s podpisy členů správní rady nadace pak přidal i zlatou pamětní medaili-Čestný člen nadace.

_TAU3025

Dnes čtyřiaosmdesátiletý Otakar Dolejš se v roce 1993 na popud tehdejšího předsedy fotbalového svazu ing. Františka Chvalovského zasadil nevýznamnější měrou o vznik Nadace fotbalových internacionálů, v jejímž čele pak stál více jak dvacet let ve funkci výkonného ředitele.V létě letošního roku oznámil na zasedání správní rady ukončení své aktivní činnosti v nadaci.

(foto: Jan Tauber)