Nadace v září opět předávala dárky

V září oslavili svoje významná životní jubilea Alois Grussmann (50) a Verner Lička (60). Mezi gratulanty se samozřejmě zařadila i Nadace fotbalových internacionálů.

Šestinásobný reprezentant Alois Grussmann, jenž v nejvyšší soutěži nasbíral přes tři sta startů a svoji stopu zanechal i ve španělském Betisu Sevilla, obdržel v hotelu Pyramida z rukou výkonného ředitele nadace Mgr. Romana Hrubeše tradiční hodinky s věnováním a dres nadace.

Předseda správní rady Antonín Panenka předal při slavnostním obědě v restauraci Erpet v Praze na Smíchově současnému prezidentu Unie českých fotbalových trenérů Verneru Ličkovi zlatý pamětní prsten nadace.

Během hráčské kariéry posbíral Verner Lička řadu úspěchů. V reprezentaci odehrál devět zápasů a vstřelil jednu branku. Byl členem bronzového týmu z mistrovství Evropy 1980. Z téhož roku vlastní i zlatou olympijskou medaili. Veškeré domácí trofeje vytěžil během zlaté éry ostravského Baníku: třikrát mistrovský titul (1976, 80, 81), Československý pohár (1978) a dvakrát Český pohár (1978-79). Dvakrát se stal nejlepším střelcem ligy (1980, 84) a se 103 góly je členem Klubu ligových kanonýrů.

Verner_Licka