Nadace předávala dárky dalším jubilantům

25.1.2017

Na konec ledna si Nadace fotbalových internacionálů pozvala do tradiční restauraurace Erpet na pražském Smíchově dva bývalé reprezentanty, kteří v nedávné době oslavili svá jubilea, aby jim prostřednictvím předsedy správní rady Antonína Panenky předala dárky a popřála pevné zdraví do nadcházejících let.

Sedmdesáté narozeniny oslavil pohotový střelec a dlouholetý spoluhráč Antonína Panenky Jan Jarkovský. Ten začínal s fotbalem v RH Strašnice, odkud již jako žák přestoupil do Bohemians Praha. Za Bohemians nastupoval v 1. a ve 2. lize od roku 1969 plných deset sezón. V nejvyšší soutěži nasbíral 130 zápasů a vstřelil v nich 29 gólů. Na závěr kariéry pak ještě působil ve druholigové Vlašimi. V reprezentačním dresu nastoupil v období let 1973-75 k pěti utkáním, gól nedal.

Jarkovsk70

Padesáté narozeniny oslavil  rychlonohý a technický útočník Dukly Praha Günter Bittengel. V dresu Dukly nastupoval v letech 1985-91. Zahraniční angažmá si vyzkoušel v německém Bayeru Uerdingen (1991-97), od roku 1998 působil tři sezony v FK Chmel Blšany. Svoji kariéru zakončil v SK Černolice. V první lize odehrál 189 utkání a vstřelil 25 gólů. V letech 1987-95 odehrál v národním dresu pět zápasů, gól nedal. Po skončení aktivní hráčské kariéry trénoval FK Chmel Blšany, Viktorii Žižkov, Xaverov, FK Jakubčovice a Duklu Praha.

Bittengel50

Spol_Bitt_Jarkov