Nadace předávala další dárky

Nadace fotbalových internacionálů v čele s předsedou správní rady Antonínem Panenkou gratulovala v restauraci Erpet na Smíchově čerstvému sedmdesátníkovi Bohumilu Veselému a šedesátníkovi Pavlu Kloučkovi.

Oba oslavenci převzali z rukou předsedy dárky v podobě zlaté pamětní mince, resp. zlatého pamětního prstenu s logy nadace.

Bohumil Veselý jako vynikající pravé křídlo odehrál celou svoji ligovou kariéru za Spartak Sokolovo/Spartu Praha, a to v letech 1963-1978. Ve 234 ligových utkáních vstřelil 35 gólů, byl mistrem ligy 1967. Za reprezentaci nastoupil ve 26 zápasech a vstřelil 3 góly, všechny Dánsku v roce 1973.

Pan_Ves_Klou1

Pavel Klouček jako střední útočník proslul důrazem v pokutovém území. V první lize nastupoval v letech 1973 až 1981 za Bohemians Praha (mimo 1975-77 kdy působil na vojně v druholigové RH Cheb). Jeho přestupu v roce 1983 do Sklo Unionu Teplice předcházelo těžké zranění a následná dlouhá léčba. Celkem nastoupil ke 129 ligovým utkáním a dal v nich 33 gólů. Za reprezentaci nastoupil jedenkrát, byl u prohry s týmem NDR 1:2 v Lipsku v roce 1978.