Kanonýři se sešli na slavnostním obědě

Na konci ledna oslavili svoje šedesáté narozeniny někdejší ligoví kanonýři Ladislav Vízek a Vladislav "Niki" Lauda. Na pozvání Nadace fotbalových internacionálů se začátkem února společně sešli v restauraci Erpet v Praze na Smíchově u slavnostního oběda.

Oba jubilanti obdrželi z rukou předsedy správní rady nadace Antonína Panenky tradiční zlaté prsteny internacionálů, aby pak v uvolněné atmosféře vzpomínali na hodně veselé příběhy ze své kariéry.

Vzek_Lauda

Ladislav Vízek vstřelil v dresu Dukly Praha ve 310 ligových zápasech 115 gólů a je členem Klubu ligových kanonýrů. Třikrát se stal mistrem ligy a dvakrát byl Fotbalistou roku. V reprezentaci vstřelil v 55 utkáních 13 gólů. Je zlatým olympionikem z Moskvy 1980 a ze stejného roku vlastní i bronzovou medaili z ME.

Ligová kariéra Vladislava "Niki" Laudy je spjata se Slávií Praha a Sigmou Olomouc. Ve 190 ligových utkáních vstřelil 51 gólů. Reprezentoval třikrát a vstřelil jeden gól.