Jubilanti slavili v Erpetu

31.10.2017

V tradiční restauraci Erpet na pražském Smíchově se ke slavnostnímu obědu sešli další bývalí fotbalisté, kteří v nedávné době oslavili významná jubilea.

Předseda správní rady nadace Antonín Panenka gratuloval postupně Vladimíru Hruškovi (60), Jaroslavu Bendlovi (70) a Václavu Samkovi (70). U dobrého jídla se samozřejmě debatovalo především o fotbale, na závěr nechybělo ani tradiční předání nadačních dárků všem jubilantům.

Bývalý hráč Bohemians Praha (1978-88) a RH Cheb (1979-81) Vladimír Hruška odehrál v nejvyšší soutěži 196 utkání, ve kterých vstřelil 49 gólů. Byl mistrem ligy 1983 a účastník semifinále Poháru UEFA. Na evropské pohárové scéně nastoupil ke 20 zápasům a vstřelil 5 gólů. Za reprezentaci nastoupil třikrát a vstřelil jeden gól.

Vl_Hruka

Bývalý levý obránce Dukly Praha (1967-77) Jaroslav Bendl odehrál v lize 230 utkání, ve kterých vstřelil 5 gólů. V roce 1969 získal Československý pohár a v roce 1977 slavil titul mistra ligy. V evropských pohárech nastoupil v šesti zápasech a vstřelil jeden gól. V letech 1973-74 nastoupil ke čtyřem utkáním v národním dresu.

J_Bendl

Kariéra bývalého obránce Václava Samka byla nerozlučitelně spjata s Duklou Praha, kde působil již od žáků (1956-81). V nejvyšší soutěži nastoupil ke 355 utkáním a vstřelil 16 branek. Byl mistrem ligy 1977 a 1979. V roce 1969 a 1981 získal Československý pohár. Za reprezentaci nastoupil v jedenácti utkáních. V roce 1972 se jako kapitán stal mistrem Evropy do 23 let.

V_Samek