Jubilanti obědvali na Smíchově

Ve smíchovské restauraci Erpet se na slavnostním obědě setkali společně se zástupci nadace bývalí fotbaloví reprezentanti slavící v dubnu svoje jubilea - Josef Vojta, Jiří "Bob" Novák a Pavel Stratil.

Nejstarším účastníkem setkání byl osmdesátník Josef Vojta, který ve své době proslul jako tvrdý a zároveň férově hrající fotbalista. Původně útočník se později stal výtečnýn záložníkem a obráncem. Postupně prošel SK Ústí n/Labem, ČH Bratislava, RH Brno, Spartak Ústí n/Labem a Spartu Praha. Za Spartu nastoupil v 351 zápasech a vstřelil 77 gólů. V reprezentaci odehrál sedm utkání. Vlastní bronzovou medaili z ME 1960 a stříbro z OH 1964.

Mezi sedmdesátníky se zařadil Jiří "Bob" Novák. Spolehlivý stoper, který vynikal ve hře hlavou. Začínal v Aritmě Praha, hrál za Duklu Tábor, Sklo Union Teplice a SONP Kladno. Za Teplice nastoupil v 1. lize ve 228 utkáních a dal 5 gólů. Reprezentoval v jednom zápase.

Své sedmdesátiny slavil také Pavel Stratil. Důrazně i technicky hrající útočník, výborný střelec, začínal v Hodolanech, hrál za Duklu Slaný, Sklo Union Teplice a Spartu Praha. Ve 245 ligových zápasech dal 72 gólů. Za reprezentaci nastoupil ve 22 utkáních a dal 2 góly.