Dalšími jubilanty Jan Mareš a Jiří Čadek

Na konci roku oslavili svá jubilea další bývalí vynikající fotbalisté. Své sedmdesátiny Jan Mareš a osmdesátiny Jiří Čadek.

Fotbalová kariéra Jana Mareše je nejvíce spjata s pražskou Slavií, kde od roku 1969 do roku 1976 nastoupil ve 193 ligových zápasech. Jako výborně pozičně hrající organizátor zadních řad v nich vstřelil 9 branek. S fotbalem začínal v Čechii Karlín a vojenská léta si odbyl v Dukle Slaný. Kromě Slavie okusil první ligu i ve VCHZ Pardubice, kde působil v letech 1968-1969. Za reprezentaci nastoupil ve dvou utkáních, při nichž neskóroval. Po konci své hráčské kariéry působil ve Slavii coby trenér, dodnes je manažerem Staré gardy Slavie.

JanMare70_2

Jan Mareš s Antonínem Panenkou v restauraci Erpet

Jiří Čadek začínal s fotbalem v Avii Čakovice, z které přešel do Dukly Praha. Zde působil tento tvrdě a spolehlivě hrající stoper od roku 1956 do 1971. Sehrál 331 ligových zápasů, nikdy neskóroval. Byl mistrem ligy 1956, 1958, 1961, 1962, 1963, 1964 a 1966. Po skončení ligové kariéry hrál ještě za ČSAD Benešov. Za reprezentaci odehrál tři utkání, gól nedal. V roce 1958 byl při zápase s NSR (3:2) u kuriózní situace: kráčel od branky, brankář Stacho si za ním poklepával míčem o zem, ovšem tak nešťastně, že mu jej hodil na patu a od ní se míč odrazil do branky...vlastní gól.